Heeft u vragen? Mail naar info@gaafinbeweging.nl of bel: 06-55552735

Begeleiding van hoogbegaafde kinderen vanaf de start.

 

Bij Gaaf in Beweging komt jullie kind volledig tot zijn recht. Er wordt gekeken naar reflexen en gedrag vanaf de geboorte en naar de bewegingsvaardigheden als basis voor de algehele ontwikkeling om zo de aanwezige talenten optimaal te kunnen benutten. Gaaf in Beweging werkt onder andere met tekenen, spel en beweging. Je kunt bij Gaaf in Beweging terecht wanneer er begeleiding nodig is bij:

 

  • Hoogbegaafd Zijn: Hoe is het om hoogbegaafd te zijn? Wat is de behoefte van jouw kind? Wat kan je doen als ouder en als school?
  • Prikkelverwerking: Prikkels worden door hoogbegaafden razendsnel verwerkt. Dat gaat vanzelf. Bij ons leer je om deze gave in goede banen te leiden zodat het niet voor overprikkeling zorgt.
  • Gedrag: Hoogbegaafdheid kan soms leiden tot veel boosheid bij het kind of juist teruggetrokkenheid. Met de inzichten vanuit de prenatale psychologie en de eigenschappen van hoogbegaafdheid kijken we waar het gedrag vandaan komt en hoe het kind en zijn omgeving hier op een positieve manier mee om kunnen gaan.
  • Zelfsturing: Ook wel de vaardigheden in ‘doen’ of de executieve functies genoemd. Vaak zie je dat je kind het wel snapt, maar niet tot uitvoering komt. Denk bijvoorbeeld aan moeite hebben met concentreren, op het laatste moment aan een taak beginnen, spullen kwijtraken en het lastig vinden om na te denken over eigen doen en denken.
  • Reflexintegratie: Je reflexen staan aan de basis van je hele ontwikkeling. Deze automatische bewegingen zorgen voor een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van gedrag, motoriek, psychen en leren.

Veel van deze onderwerpen hebben met elkaar te maken. Doordat er een op maat gemaakt advies wordt gegeven zal er in de praktijk vaak een combinatie van bovenstaande specialisaties gebruikt worden tijdens de begeleiding. Doordat ik kijk wat er schuil gaat onder gedrag en beweging. De behoeftes van het kind staan bij Gaaf in Beweging altijd centraal.

 1

 2

 3

 4

 6

 7

Contact

 

Adres: Nieuw Loosdrechtsedijk 199 a, 1231 KT Loosdrecht

E-mail:  info@gaafinbeweging.nl 

Telefoon: (06) 55552735

Erkend Alternatief Therapeut

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.

Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.

Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

     GAT2020     CAT2020     Breincentrum fundament
Top