Heeft u vragen? Mail naar info@gaafinbeweging.nl of bel: 06-55552735

Reflexen zijn de basis voor je bestaan en je algehele ontwikkeling. Deze reflexen zijn automatische bewegingen die aangezet worden door een prikkel. Reflexen ontwikkelen zich al vroeg in de periode van de zwangerschap of ontstaan na de geboorte. Tijdens de bevalling en na de geboorte zorgen deze bewegingen voor de verdere ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel.

 

Goed ontwikkelde hersenen en een goed ontwikkeld zenuwstelsel zorgen ervoor dat je jezelf ook optimaal kunt ontwikkelen op het gebied van leren, motoriek, gedrag en psychen. De reflexen hebben allemaal een eigen moment van ontstaan en allemaal een eigen functie. Veel reflexen reageren vanuit de hersenstam, een heel oud deel van de hersenen. De reactie van een reflex gaat altijd boven bewust denken. Wanneer een reflex niet goed is geïntegreerd kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet plaatsvinden.

 

Het kind leert wel nieuwe dingen alleen stopt dat leren op een bepaald punt. Het gaat niet meer automatisch, er moet nagedacht worden over de volgende stap. Dit kost veel tijd en energie. Omdat het kind meer tijd nodig heeft zal het niet mee kunnen komen in het tempo op school. Er kan een achterstand ontstaan en zo komt het kind gemakkelijk in een neerwaartse beweging terecht. Vaak uit zich dit in gedragingen als bijvoorbeeld boosheid, frustratie, irritatie en niet langer gemotiveerd zijn.

 

Niet geïntegreerde reflexen kunnen zich bijvoorbeeld uiten in:

  • Nagelbijten
  • Kauwen op een pen
  • Problemen met concentratie
  • Hoogtevrees
  • Bedplassen
  • Evenwichtsproblemen.
  • Friemelen
  • Niet stil kunnen zitten
  • Geen goede pengreep
  • Slecht kortetermijngeheugen

 

MNRI (Masgutova Neuromotorische Reflex Intergratie) is een therapeutische techniek die bestaat uit oefeningen gericht op de rijping van het centraal zenuwstelsel.

 1

 2

 3

 4

 6

 7

Contact

 

Adres: Nieuw Loosdrechtsedijk 199 a, 1231 KT Loosdrecht

E-mail:  info@gaafinbeweging.nl 

Telefoon: (06) 55552735

Erkend Alternatief Therapeut

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.

Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.

Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

     GAT2020     CAT2020     Breincentrum fundament
Top