Heeft u vragen? Mail naar info@gaafinbeweging.nl of bel: 06-55552735

Hoe is het om hoogbegaafd te zijn? Wat betekend het voor het kind of voor jou als ouder van een hoogbegaafd kind? En wat als je een hoogbegaafd kind in de klas hebt?

 

Veel hoogbegaafden kunnen snel denken. Ook kunnen ze snel verbanden leggen en zo uitdagende onderwerpen snel begrijpen. Ze kunnen letterlijk de oplossing voor zich zien. Daarnaast bekijkt een hoogbegaafde de wereld heel gedetailleerd, alsof hij door een denkbeeldig vergrootglas kijkt maar tegelijk ook voelt wat er allemaal gaande is. Een hoogbegaafde doet de dingen graag op zijn manier met een hoge mate van autonomie. Een groot gevoel voor onrecht en overladen kunnen zijn door de vele prikkels die je opvangt horen bij hoogbegaafdheid. Ook het gevoel dat je je moet aanpassen of dat een ander je verkeerd begrijpt maakt dat de hoogbegaafde zich gaat aanpassen of zich eenvoudigweg niet prettig voelt.

 

Bij Gaaf in Beweging werken we onder andere met de kaarten van ZijnsWijzers, geïnspireerd op prof.dr.Tessa KieboomMet deze kaarten creëren we inzicht in de positieve kanten van het hoogbegaafd zijn. De kaarten zijn geïnspireerd op het zijnsluik van prof.dr.Tessa Kieboom. Zie afbeelding hieronder.

 

 Afbeeldinghoogbegaafd zijn

 1

 2

 3

 4

 6

 7

Contact

 

Adres: Nieuw Loosdrechtsedijk 199 a, 1231 KT Loosdrecht

E-mail:  info@gaafinbeweging.nl 

Telefoon: (06) 55552735

Erkend Alternatief Therapeut

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.

Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.

Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

     GAT2020     CAT2020     Breincentrum fundament
Top