Heeft u vragen? Mail naar info@gaafinbeweging.nl of bel: 06-55552735

Gedrag heeft altijd een reden.

Wanneer je kijkt naar gedrag dan is het belangrijk dat je kijkt naar de behoefte die onder dat gedrag zit. De behoeftes kunnen zeer uiteenlopend zijn. Wanneer je naar de behoefte gaat kijken, begin je vanaf de start, de geboorte. Als we ervan uitgaan dat een kind heel vroeg kan waarnemen en voelen moeten we ons ook afvragen wat er voor de geboorte al allemaal in zo’n kwetsbaar wezentje omgaat. Hoe voelt het thuis aan voor een kind; warm of koud, verwelkomend of afwijzend, ruim of nauw? Hoe werken de invloeden van binnenuit of van buitenaf op het kind in? Dat situaties van stress en angst van de moeder op het ongeboren kind kunnen worden overgedragen is inmiddels algemeen bekend. Alles wat een kind tot aan zijn geboorte ervaart, is opgeslagen in het lichaam, in de cellen; het wordt in het zenuwstelsel bewaard en is medeverantwoordelijk voor de psychische structuren die bepalen hoe het kind het leven later ervaart en hoe het zich gedraagt.

 

Door te werken met geboorte in kaart kom je erachter wat de oorzaak is achter gedrag. Daarnaast kijk ik ook naar de persoonlijke behoeftes die er kunnen spelen rondom het hoogbegaafde kind. Ieder kind heeft zijn eigen karakter en zijn eigen behoeftes. Maar ieder kind wil graag geliefd, gehoord en gezien worden. Daarin speelt de omgeving een belangrijke rol. Zoals de invloed vanuit de leeromgeving, leerstof, gelijkgestemde kinderen, ouders, leerkrachten en de sociale omgeving van het kind. Wordt het kind begrepen vanuit de kenmerken van hoogbegaafd zijn? Wanneer al deze behoeftes worden gezien en vertaald worden vanuit begrip, dan wordt duidelijk wat er onder het gedrag schuil gaat.

 

Zie afbeelding:

gedrag afbeelding 002

 1

 2

 3

 4

 6

 7

Contact

 

Adres: Nieuw Loosdrechtsedijk 199 a, 1231 KT Loosdrecht

E-mail:  info@gaafinbeweging.nl 

Telefoon: (06) 55552735

Erkend Alternatief Therapeut

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.

Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.

Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

     GAT2020     CAT2020     Breincentrum fundament
Top